12 Aralık 2020 Cumartesi

GOT7/Part 2

 Merhaba, kendimi durduramıyorum... 

Sabah oldu, üçüncü yazım... Ders çalışmıyorum evet...

Got7'den devam edeyim:

7üyeyi tanıtıyorum, sonra debut süreçlerine ait minik bir yazı, sonra sevdiğim japonca bir şarkıları, evet japonca şarkıları da varmış, ekstra masterchef videosu olabilir, kapanış. Thanks. 

Üyeler:

Jackson

Aslında neden kendisiyle başladım bilmiyorum, :'), en yaşlıları ya da liderleri değil. Ama kesinlikle çok tanınan biri, daha önce bazı show programlarında falan da yer almış, şov dünyasına yatkın biri.Epey sevilen biri, çok canayakın, taksi şoförüyle de arkadaş olur, herkesle arkadaş olur, acayip insan canlısı biri. Ah Jackson senin gibiler daha çok olmalıydı...  Bu arada kendisi Çin'den katılıyor yarışmaya, liseye kadar sanırım orada okumuş, başarılı da biri aslında, 10 yaşında eskrim'e başlıyor, olimpiyatlar için hazırlanıyor, ailesi de sporcu, babası da olimpiyatçı. Çatlak biri gibi gözükse de çok disiplinli biri, çalışkan. Solo şarkılarından epey beğendiğim var özellikle Oxygen. Neden kendisinden başladım diyorum da hakkında en çok şey bildiğim kişi kendisi şaka maka. :) Daha bugün çok eğlenceli bir videosunu izledim, başka bir kpop grubundan bir üyeyle geçirdikleri bir akşamı görebilirsiniz, onu da bırakayım: Bir de hep çatlak değil aslında, ki diğer üyeler de aslında onun gibi... :D, grup arkadaşlarına epey söz veren biri, hep kendini göstermiyor, ingilizcesi iyi olduğu halde hep konuşmuyor mesela, birkaç programda çok sessizdi olabilir tabi, ama eskiden daha hype gibiydi, neyse diyip konuyu kapatıyorum... Aaa kendisi grubun rapper'ı, biraz değişik daha raspy bir sesi var ama bazen o bile yumuşak gelebiliyor şarkıya göre. İnsan canlısı rapper. 

:') 





Youngjae 
Youngjae'ye herkes sun shine diyor, sürekli gülen biri. Bana başlarda daha sessiz yazık sanki tek kalan üyeymiş gibi geliyordu, ama değil aslında. Yine de bir tek başınalığı var sanki, gülüşü yapay gelebilir bu arada çok yüksekten gülüyor çünkü... Main vocal olarak geçiyor kendisi, konserlerde bazen canlı bazen lypsinc yapabiliyorlar, kendisi hep canlı. Çok yüksekten söylemesini sevmesem de ben buradayım diyen bir sesi var. Gruba son katılan kişi. Bilgisayar oyunlarını seviyor. Ars takma adıyla hazırladığı şarkılar var, onlardan bir tanesini paylaşayım. Buradan JB'ye geçelim. Ya bir de başta öyle zannediyordum ama Younjae de epey seviliyor hatta özellikle JB tarafından.





JB
 
Jb'nin beş tane kedisi var, eskiden grubun en sakin sessiz sakin gözükenlerindendi, hatta korkutucu olduğunu söyleyenler vardı... Bizzat grup üyeleri dedi, ben değil. Grubun lideri. En yaşlı ikinci kişisi. 94 doğumlu, aslında yaşları hep yakın. Jackson da 94'lü, Mark 93, Jinyoung 95, Youngjae 96, Yugyeom ve Bambam 97. Ben daha böyle sessiz ciddi halini daha çok seviyordum sanki o da değişti biraz. Sözü geçen bir tip, ama çok net bir hiyerarşi gibi değil bu, sadece hala Jb'den bir tık çekiniyorlarmış gibi geliyor, ya da değil ya vazgeçtim, ona da gayet takılıyorlar en nihayetinde, ama hala ayrı bir dikkatleri var ona karşı gibi de geliyor. Bir de aslında pek korkutucu bir tip de değil, gayet sakin gözüküyordu. Grubun ilk üyelerinden. Jinyoung'la ikisi şirkete ilk gelenlerden, JJP project olarak ikili albüm çıkarıyorlar ikisi, sonra boy group'a karar veriliyor ve oraya transfer oluyorlar. Bir programda üyelere yemek hazılamış ve bulaşıkları yıkamıştı hep öyle midir bilemem ama şimdi hatırladım ilk izlediğimde özellikle soft biri olduğunu düşünmüştüm. Ama evet sivri köşeleri de olabilir gibi. Şarkılar besteler üzerine yoğunlaşıyor, title tracklar genelde ona ait. Defsoul adıyla yayınladığı şarkılar var, güzeller, bir tanesini yine bırakayım: 
Bu arada adı Jaebum, Jb sadece kısaltma. Grubun babası diyorlardı bazıları kendisine. 







Jinyoung 

Grubun annesi diyen var... Ama bazen sadece özellikle bazı üyeleri (Yugyeom) öldürmek istiyor... Sarkastik ve ciddi kapalı bir yanı var aslında. JJ Project'in bir diğer üyesi, diğeri JB'ydi hatırlarsanız. Gruba ilk girenlerden. Kendisi evde hiç ses istemezmiş tüm kapıları ve ışıkları kapatırmış uyurken, evet aklımda bu kaldı. Bence JB'den daha ciddi, ama sempatik bir tarafı da var, yüzü bile öyle aslında ama hafif dark bir aurası var... Kendisini ilk kez görenler grubun en melek üyesi zannediyorlarmış... Kendisi de tam genç sınıfına girmiyor yaş grubu olarak ortada yine ben yine en büyüklerden zannetmiştim. Gerçi sadece üç dört yaş fark var zaten. Kendisinin oyunculuk geçmişi var, bilinen bir dizide başrol oynadı, He is Psychometric. Öylesine bir dizi de değil yani... 


                                                                         JJ Project...

En gençler, Bambam ve Yugyeom ve en yaşlı Mark en sona kaldı... Onları da diğer parta yazayım. 

Got7'ın şu japonca şarkısını bırakıyorum:


Bir de bonus olsun, 

En ön sağ JB, sol Mark. 
Orta sağ kırmızılı Jackson, yanındaki Jinyoung.
En arka en sağ Youngjae, ortta Bambam, en sol Yugyeom. 
Masterchef, debut, kalan üyeler sonraki hafta... 

To be continued... 

Teşekkürler. 

Şimdi ağlamaya gidiyorum. Sınavları kaçırdım. :( Ödev var, mail var, helpppp...

GOT7, ben dinlemezdim KPOP ne oldu? Biraz da KPOP 101/ Part 1

 Merhaba!


Üç saatlik diğer yazıdan sonra hemen nasıl yine yazıyorum bilmiyorum ama yine buradayım... 

Arkadaşlar ben pek kpop dinlememiştim yıllar öncesinin SS501' i haricinde, Love Ya ve Ur Man kalp ben. Love Ya'yı bırakıyorum ve 2011 yılına ışınlanıyorum şu an: 


Grup dağıldı, bazı skandallar da olmuş zamanında ama neyse konumuz bu değil. 

Şarkıyı lütfen dinleyin. 

Evet, 

Aşağıdaki yazı salt hayranlık yazısı değildir:


GOT7, nasıl neden 7/24 nasıl neden videolarını izledim?

Bu yıl, şu şarkıyla yeni bir albüm yayınlamışlar,  pardon geçen yılın sonu galiba: 


Ben yılın ilk yarısında bu şarkıyla nasıl olduysa karşılaşıyorum, ve sonra bir bağımlılık oluşuyor. Bu şarkıları haricinde o kadar da beğendiğim şarkıları var mı emin değilim, hayır var, bir saniye: Love You Better: Buyrun canlı performans: 

Bunu da dinleyin pls. 

Neyse bazı sınırlı şarkıları harici bütün şarkılarına kefil değilim, öyle ayılıp bayılmıyorum, hayranlar kızmasın. Evet biliyorum çok saçma gözüküyor... Anlamsız da duruyor, ama kimse size anlam vaat etmedi...
Solo şarkılarında çok daha potansiyel var bence...

Ben sanırım bir merak, ya kpop nasıl bir şey, röportajlar nasıl oluyor, sonuçta kişiler "idoller" de epey seviliyor, bir bakayım dedim sanırım. 
Sonra o videolardan çıkamadım.

Evet.
Kpop'un olayı o, "idoller" grup üyeleri, şahıs olarak epey benimseniyor, fan service denilen bir şey var, fanlar çok önemli, onlarla buluşmalar, canlı yayınlar oluyor vs. 
Bu 7 kişi, bu arada çok gelebilir ama şaşırmayın, 9, 11, 13 kişilik gruplar var, hatta 23 bile var, ama o alt gruplara ayrılabiliyor vs. karışık biraz o. 
7 az bile. 
Ya GOT7 mi anlatsam kpop mu anlatsam panik yaptım şu an... :D


Şirketler 
Üç tane büyük müzik şirketi var, SM, YG, JYPE. BTS küçük bir şirketten çıkış yapmış ama yine de bu şirketlerin sözü geçiyor. Got7, sonuncusundan çıkış yaptı, trainee oldukları yıllar oluyor, buraya da yeniden geleyim. Ama uzun zaman uğraşıp elenenler vs. oluyor evet, yine de her zaman öyle salt dramatik gözükmüyor, başka bir şirkete geçip kısa sürede çıkış yapma imkanı bulan gördüm, GOT7'de de sadece 7 ayda çıkış yapan var, şanslılar bile var yani. Bana zaten biraz abartı geliyor linç yemek pahasına yazdım, sadece bire bin katılıyor muhtemelen. Kan, ter, gözyaşı da bir reklam sonuçta, ama evet güllük gülistanlık olmayabilir ona bakılırsa ben de üniversitede sürünüyorum. Ve okuldan atılma ihtimali burada da var. 


 
Evet, idol kavramı diyorduk, promosyon için şirketin yayınlandığı video serileri oluyor, programlara konuk oluyorlar, canlı yayınlar vs. Arkadaşlar derya deniz. GOT7 2014'te çıkış yapmış, bitmez o videolar. Ben en komik, evet şaşırmayın sitcom niyetine izleniyor bunlar, en komik kısımlarının kolaj hallerini izliyordum youtube'tan hep. Youtube en kolay yer, sınırlı şey izleyebiliyorsunuz, önerilen videolarım da hep got7 olunca, 10 dakikalık videoları da izlemek kolay olunca ben 7/24 onları izlemiş oldum evet... 

Nesil 

Got7 üçüncü nesil bir grup, ilk kpop evet devletin de fikriyle ortaya çıkıyor 90'larda, 96 olabilir. onlar ilk nesil mesela. Hesaplayın. 


Got7, 7. yılında ve bu gayet uzun bir süre bence, ortalama bu kadar sürebiliyor sanırım ama daha da devam ederler neyse. 
Ben bu sitcomlu videolarından sonra bazıları abartılı bile gelse, sevimli ve epey eğlenceli buldum kendilerini. Başka gruplara da bakayım bari dedim neden hep aynı grup hem diğer gruplar hakkında da fikir elde ederim vs. ama yok yapamadım üç videoya kadar dayandım. Bir şekilde Got7'de malzeme daha çoktu, birbirleriyle daha bir alay ediyorlar, daha komikler, bilmiyorum taraflısındır diyeceksiniz ama hayranları değilim ki, cidden öyle. İzlettiler bir şekilde.
Bu grupta 7'si de epey ayrı ayrı seviliyor, hani şu kişi daha ön planda diğerlerine yazık, çok geri planda kalıyor diyemiyorum. Grupta nispeten daha sessiz biri var o dahi ayrı seviliyor. Hayran grupları iyi bence.

                             Tamam bu fotoğraf çekimi ama normalde de böyleler... Sanırım favorilerim sağdaki                                             üçlü üst sağ üçlü ama değişiyor da aynı zamanda... 
Popüler olmak ya da olmamak 
Grup ne kadar popüler, valla bilmiyorum... En popülerlerden diye biliyorum, herkes adını duymuştur, Bts, EXO, GOT7 diye biliyordum, international fanları da var gayet, hatta uluslararası daha popüler gibiler ama, o kadar da ödül alamıyorlar sanki. Ki bütün ödül törenlerinde ödüllerin çoğunluğunu BTS alıyor zaten, çok sıkıcı. BTS'in gayet sevdiğim şarkıları var ondan bahsetmiyorum, ama böyle olunca ödül törenleri çok sıkıcı oluyor, dümdüz, yavan, heyecansız. İzlemek isteyen MAMA ödüllerine baksın. Performans süreleri de 6 dakikaya 25 dakika gibi orantısız olabiliyor vs. Kore'de o kadar popüler olmayabilirler gibi geliyor, hani neden bahsettim bilmiyorum ama bahsedeyim dedim. Yanlış anlaşılmasın, orada da gayet kitleleri var ama youtube vs. hep yabancı cidden, enteresan. Bir de yeni çıkan gruplar bile daha hızlı yükseliyor artık, tanınırlık, izlenme sayısı olarak sanki. İçselleştirdim galiba üzüldüm... 
Bu da 2019 MAMA performansları:İkinci şarkıyı dinleyin bence özellikle burada. 




Yine beğendiğim bir şarkılarını daha bırakayım da araya, 


Eğlendiğim videolarından favorimi bırakıyorum: All time favourite. 2 dakika gibi sadece. Cry...:D

Canlı sesleri gayet iyi bu arada, şarkıları daha gürültülü olmayanlardan daha sakin. Bu videoyu çok sevmiştim, şarkılarından yine beğendiklerimden. Yani bir şekilde de dinletiyorlar zaten, haksızlık etmek istemem. 





Bir de bu dans videosunu seviyorum... Nakaratı daha güzel olabilirdi desem de... Böyle konsept dans videoları olabiliyor grupların. Sürekli gülümseyen Yugyeom kalp ben... 

Grup üyelerinin solo beğendiğim epey şarkıları var, onları da sonra paylaşayım. Bir tanesi şu, kefilim:


Bu cover yalnız, orjinali için, Bolbbalgan4, youth diye aratabilirsiniz. 

Üyelerin şarkılarını ve başka beğendiklerimi başka bir gönderide paylaşayım, belki grup üyelerinden de bahsederim, böyle eksik oldu sanki. :(


Okuduğunuz için teşekkürler. konfeti. konfeti. :)

Grupla ilgili bazı başka detaylar, kişiler ve solo çalışmalardan bahsetmek üzere...

 Devam edecek... 

(Birden Pokemon'u hatırladım... To be continued yazısı...)



Şunu da alakasızca ekliyorum:


Napayım... Hayran değilim... Hayır, inanmazsanız inanmayın. AnnYonggHaseyooo....

💗

Son not olsun: :D: Çok video oldu biliyorum ama lütfen üşenmeyin, olmadı diğerine falan şans verin lütfen... Teşekkür ederim saatlerdir bilgisayar başındayım. :') 

Love Alarm/İlk İki Bölüm ve Genel İzlenim

 Merhaba!

Evvet, bomboş bir hafta geçirdim, yani epey yoğun olduğum derslerden nefes alamadığım dönemler aslında, hocalar acımasız, herkes insafsız, haksızlığa uğramış hissetmeler... Neler neler, çok stresli bir dönemdi, hala öyle... Neyse bunları geçelim, her hafta ödev isteyenleri, maillere dönemeyenleri, ve diğer her şeyi... Saygısızlıkları. Okulu donduracaktım, çıkış yolu bulamadın, evet o derece, ama zorlayacağım sanırım, bu bir hafta nasıl olacak ne yapacağım diye geçti, arada bir dün ödev falan yaptım. 


                                            Siz bana bakmayın, yeni ödevlere ve her gün gelen yeni kötü haberlere                                                         bakıyorum. 

Bu alakasız olayları aslında yazmak istemiyorum ama beni çok çok etkileyen konular, yine bir iz kalsın burada da, trailer bile sayılmaz zaten, filmi izlemeniz lazım... 

 Son zamanlarda bir şeyler izledim aslında, yani ödev için mecbur, bir de bir iki diziye az da olsa baktım vs derken konu bulabilirim güncel gibi duruyor, unutmadan yazmış oluyorum, evet konuya şimdi karar verdim, sadece iki bölümünü izlediğim bir dizi: Love Alarm.

Bir yıldır izlemeyi düşünüyordum kendisini, ama hep ertelemek, bir türlü izleyememek durumu oluştu, kronik artık. (Cümlenin bozukluğu için üzgünüm.) Bir yıl sonra izledim. Şöyle, karakterleri ve hikayesi pek ilgi çekici değil bence, kim nasıl beğenmiş anlamadım: Spoilerlı yoruma geçiyorum:

NOT: Sadece ikinci başlıktan sonra spoiler var, alttaki paragrafı da okuyabiilirsiniz.

Love Alarm, Hayır, Pek Black Mirror Sayılmaz

Bir app aracılığıyla insanlar 10 m mesafede, kendilerini seven kişileri görüyorlar, yani 10 metre içinde onları seven bir kişi varsa, bir alarm çalıyor, ve ekranda 1 yazısı görülüyor yanıp sönen bir kalp ile birlikte. Tahmin edin artık, kim seviyorsa. 

Bu app nasıl çalışıyor aslında anlatmadılar ilk iki bölümde, elektrik sinyali midir, kalp atışı mıdır, ne oluyordur bilmiyorum. 

Dizinin atmosferini sevmiş gibiydim aslında, hayır kasttettiğim sahneler ya da hikaye değil, görüntü. Akşamüstü güneş batmak üzere atmosferi vardır hani, çok karanlık ya da aydınlık değil, onun gibi. 


                                                                Şöyle bir akşamüstü. 

Black Mirror'a pek benzemiyor, o daha düşündürücü, ve daha ağır ve hüzünlü bence, vuruyor, çarpıyor. Bu böyle değil, gençlerin ilişkisi daha ön planda, ve aslında onu bile tam veremiyor.

Neden aslında hiç sevmedim bu diziyi? Spoiler: 

Benim bu diziden beklentim vardı, ciddiyim, sadece sekiz bölüm olması avantaj, bittersweet bir şey olacak zannediyordum, böyle dram gençlik işi falan da bana hitap edebilecek bir tür, bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim, hayal kırıklığı. 

Hikayesi, ki hadi kabul ettim ama başlangıç noktası güzel değil, siz de izlerken yazık değil mi diyebilirsiniz. Şöyle, iki yakın arkadaş, birisi bir kızdan yıllardır hoşlanıyor, ama sessiz kalıyor, doğru düzgün konuşmamışlar gibi. Arkadaşı, Seonho Amerika'dan geliyor, ya buna ayrı paragraf yazmak istiyorum:

Arkadaş: İyi çocuk, baştan beri kızı seven platonik

Seonho: Amerika'dan gelen, Arkadaş'la arkadaşlar :D, kızla birlikte olan.

Kız: Sıkıcı bir baş rol kadın karakter, ikisinden de hoşlanacak gibi

Seonho'nun robot olması: 

Seon ho, tam anlamıyla robot. Yani, robot. Hayır, robot dizisi değil bu dizi metafor kullandım ama Kore'de meşhurdur robot dizisi, bence çok net olurmuş robot. Hareketlerini anlamıyorsunuz, bir tuhaf, alienated duruyor, oyuncu da yardımcı olmamış hiç, oyuncuyu da karakteri de hiç sevemedim. Aşk hikayesi, karakterler hiçbiri çekmedi aslında beni, umrumda değil kızın kimle olduğu. Hadi yine bu çocuğu da kabul edeyim derim ama cidden itici. Baş karakterlerin hikayesi hiç çekmedi beni. 


                                        Yok, izlemeniz lazım ama bence burada da robot. Herkese böyle bakıyor.                                                    Puppy eyes'lı robot. Kadın da itici bu arada, evet... Bana inanın... 

Seon ho, arkadaşının sevdiği kızı öpüyor, kız da onu, hani olabilir, illa ki romantik bir geçmiş gerekmiyor, hoşlanırlar, olur falan da, 

Bunu da yazamamışlar bence. :( Ne güzel bir sahne, ne mantıklı. Sadece e,iyi peki diyip geçiyorum. O etkilenme olayı geçmedi bana. Yabancılar gayet, ikisi de donuk zaten. 

Arkadaş kişisi bunu pek önemsemiyor, sorun olmuyor, önemli olan arkadaşlığımızdır diyor, e öyle diyorsa bana da uygun. Kavgadan gerginlikten iyidir zaten, ama bence kızı o kadar da sevmemiş, haline çok da üzülmüyorum. 

Bu arada özellikle arkadaş kişisi abi gibi Seon ho'ya, epey iyi bir arkadaş, Seon ho da onu seviyor gibi ama işte böyle olunca. :( Bence çocuğun ciddi bir duygu problemi var, hisleri tam bilmiyor. Seonho cidden öyle gibi, gözler dolu dolu bir tuhaf bakmakla olmuyor, hareketleri, o donukluğu, mimiksizliği vs. duygusal açıdan eksik biri olduğunu hissettirdi bana. Ama sanırım buna değinmeyecekler, ileriki bölümde hemen aşık olmuş kadın başrole. 


Karakterler, replikler, hareketler, motivasyonlar ne alaka dedirtiyor, yetersiz, pek yan karakter de yok, bence oyuncuları da sevmezsiniz, nereden tutsanız elinizde kalıyor. 

Baş kadın karakter, oyuncusu yine sıkıcı bir tip, sıkıcı bir rol, acımasız teyzesinin yanında kalıyor, sevgilisi var, onu da aldatmış oluyor aslında, ama hadi ona da takılmadım çok yargılayıcı değilim, çocukluktan arkadaş olabilirler, ne hissettiğini bilemeyebilir, yaşı da genç zaten. Ama karaktere ilk iki bölümde bile sempati duyamıyorsunuz, diğer bölümlerde de sevilmemiş sanırım, ama erkek karakterden daha kötü de değildi bence, hepsi eşit derecede sıkıcı benim için, sıfır sempati. 

Ya benim cidden beklentim yüksekti, gençler arasında çok popüler bir dizi bu ama inanın sebebini çözemedim. Aşk ilişkileri de güzel gitmiyor çünkü birkaç bölüme ayrılıyorlar, yıllar sonra karşılaşıyorlar vs. Nesini izleyeyim bunun, yana yakıla ikinci sezon isteyeyim?


                                                                        4 yıl sonra... 

Bu arada son not, değinilmemiş buna da ama ben Seonho ve arkadaşı arasında romantik bağlamda bir hoşlanma var zannetmiştim... Artık Seonho'nun tutukluluğu mu, kıza bir otobüste baktı ama çok da hayran değildi bence orada da, arkadaşının karşısına çıkıp, onu öptüm demesi falan kıskançlığa bile yorulabilirdi, bilmiyorum öyle bir hissiyat geldi bana. Bazı bakışları vs. Hani bunu mu itiraf edemiyor da böyle bu çocuk diye düşündüm. 



Üçüncü bölüme geçmeden bırakıyorum, izlerken bir şekilde çok sıkılmamıştım, sadece keyifsizdi, gerçi ruh halim de bir tuhaf, aslında sıkılabilirsiniz de, ki bir yerde ister istemez bir ben ne izliyorum dersiniz bence. Ben yine hoşgördüm birçok şeyi ama devam etmemem iyi oldu diyebilirim. 

Adamın robot olduğundan sadece ben bahsettim, üçüncü bölümde aşık olması bir şey değiştirmiyor, bir robotiklik var onda, ısrarcıyım. 

İlk bölümde buz pateni sahnesini sevmiştim, güzel görüntüleri olacak diye sevinmiştim ama öyle çok da bir şeyi yok. İkinci sezonu gelecek bu arada. Evet negatif yorumun sonuna geldik.


                                                 Yine bir tık daha iyi bir çift. 

Dizi bir webtoon uyarlaması, orada da bu "arkadaş" kişisiyle, bknz:yukarıdaki, oluyor kadın ama bu dizide Seonho çok popüler ve daha bir başrol gibi yansıtılmış gibi, yani ikisi birlikte olur sanırım. 

Sevgiyle. 



From 9 to 5 / Japon Romantik Komedi (?) Dizisi

  From 9 to 5 adı itibari ile bir ofis komedisi çağrıştırıyor, öyle olduğunu düşünüyordum.  (Posterini görmemiştim tabi, baksanıza şuna : ( ...